Ook met ADHD, ADD en ASS leer je autorijden.
Kun je leren autorijden als je ADHD, ADD hebt of autistisch bent? Natuurlijk, je hebt alleen een stukje extra begeleiding nodig van een instructeur die begrijpt welke problemen iemand met ADHD, ADD of autisme ervaart. Je bent namelijk niet minder slim of wat dan ook, je denkt alleen anders dan ‘anderen’ mensen en verwerkt informatie op een andere manier. Daardoor heb je soms moeite met ‘gewone, dagelijkse’ zaken als leren en, jawel, ook autorijden. Met een beetje extra hulp is dat goed op te lossen.
We mogen ons nu ‘Erkend begeleider ADHD, ADD en autisme’ noemen een van de eerste rijscholen in Zuid-Limburg die het predicaat ‘erkend Autisme begeleider’ voert.
Als begeleider bieden wij een Autisme Drive coachtraject aan waarbij leerling en instructeur op een interactieve wijze met elkaar in gesprek gaan. Vaak wordt er in de praktijk bewust of onbewust vertrokken vanuit een gedrag dat de persoon vertoont en niet gekeken naar de oorzaak van het gedrag..
Kortom: een compleet beeld met oog voor de wijze waarop het autisme zich voor de persoon in kwestie uit. Wil je begeleiding op maat vraag dan naar de mogelijkheden.
Concreet betekent het dat we een speciaal programma aanbieden waarmee je stap-voor-stap het autorijden onder de knie krijgt. Prettig, overzichtelijk en duidelijk. Net zo lang totdat je klaar bent om met succes je rijexamen af te leggen. Net zoals iedereen die bij Live2Drive autorijden leert.
Wij zijn werkzaam in het gebied Zuid Limburg.
Faalangst
Naast het reguliere rijexamen bij het CBR kun je bij Live2drive ook terecht voor een speciaal faalangst rijexamen.
Dit faalangstexamen is een goede keuze als je bang bent en de zenuwen jou tijdens het afrijden de baas worden. Op deze site vertellen we je alles wat je wilt weten over het faalangst examen.
Waarom een faalangstexamen?
Het rijbewijs halen is een spannend moment. Niet gek dus dat veel leerlingen tegen het rijexamen opzien.
Maar wat als de spanning zo hoog oploopt dat je volledig blokkeert en niet meer weet wat je doet (een black-out) Of dat je zo veel zenuwen hebt zodat je niet meer kan functioneren? Dan is het verstandig om voor een faalangst rijexamen te kiezen. Dit examen is volledig ingericht om extra rust te bieden zodat jij onder prettige omstandigheden het rijexamen aflegt.
Wat is er anders aan het faalangstexamen?
Je krijgt een examinator die getraind is in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd (duur 80 minuten)
( inclusief rit van 35 minuten)) om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.
Wat wordt getoetst?
De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:
• je beheersing van de auto
• kijkgedrag
• of je goed voorrang verleent
• inhalen
• in- en uitvoegen
• rijden op kruispunten en rotondes
• verrichtingen